Hanglamp - Loaf - Fan - L - Silver - Zenza

Alstublieft Log in voor prijzen. Of vraag een account aan.

Niet-wederverkopers klik hier.

Zenza
Specificatie
Productnummer62
SkuLFLAHL
CategorieHanglampen
Aantal lichtbronnen1
AfmetingenØ 35 cm x 30 cm
FittingE27
Geschikt voor LED94052091
HS codecheck
KleurSilver
MaatL
MateriaalBrass silverplated
Maximale wattage60W
ModelLoaf
Oude Zenza productnaamLoaf Fan Large Nickel
PatroonFan
Snoer / Kabel120 cm zwart snoer met schakelaar en stekker
USA onlyremove
Afmetingen en gewicht
Diepte/lengte35 cm
Breedte35 cm
Hoogte30 cm
Afmeting35 x 35 x 30 cm ( L x B x H)
Komt ook voor in
Verlichting | Alle Verlichting
download Download/print specificaties als PDF
Omschrijving

Wat een wonderschoon effect geeft deze lamp als je het licht aan doet! Geniet van de intieme sfeer en het verfijnde schaduwpatroon op de wanden en het plafond. De honderden kleine gaatjes zijn helemaal met de hand, stuk voor stuk, in de lamp geboord. Daarom is elke lamp UNIEK en zijn de patronen vol karakter

Als je wilt weten hoe onze lampen worden gemaakt en waar alle mooie Zenzaproducten vandaan komen, bekijk dan ons filmpje. Het maakproces van de lampen wordt vaak uitgevoerd door een team van ambachtslieden die elk gespecialiseerd zijn in een specifiek deel van het maak proces .

De eerste stap is het met de hand maken van een houten mal voor de vorm. Hakken en schaven, en daarna veel schuren voor een glad ontwerp. Dan volgt daarna het drijven van een koperen plaat om die houten mal heen. Zo ontstaat de vorm, overgebracht van onze schetsen, naar een mal van hout tot een ruwe vorm van koper. Elke lamp bestaat uit twee of meer delen. Die worden vervolgens aan elkaar gelast en gepolijst op de lasnaad. Daarna worden er - in het geval van patronen - lijnen getekend op de lamp met een scherp ciseleerbeiteltje. Je gelooft je ogen niet, dit wordt zo uit de losse pols gedaan, zonder plan lijkt het haast. Maar niets is minder waar, onze vakmensen hebben zoveel ervaring met dit werk, dat elke lijn weer mooi aansluit op de vorige en er een sierlijk abstract patroon ontstaat. Vervolgens worden de honderden gaatjes geboord binnen die lijnen, zodat er voldoende licht naar buiten komt.

Het vakwerk is traditioneel, maar de modellen zijn door Zenza allemaal ontworpen om te passen in interieurs van nu. Zenza maakt haar lampen in egypte, hoewel vaak wordt gedacht dat het Marokkaanse lampen zijn. Oosterse lampen hebben ook onderlinge overeenkomsten, maar toch heeft elk land zijn eigen techniek en ontwikkeling daarin doorgemaakt. En omdat Zenza al sinds 1993 deze hanglampen, plafondlampen, tafellampen en wandlampen maakt, hebben wij echt een eigen stempel gedrukt op de Egyptische lampen. Zo hebben wij ook een blijvende bijdrage geleverd aan de geschiedenis van de orientaalse lampen.

Varianten

Sfeerfoto's
Hanglamp - Loaf - Fan - L - Silver - Zenza
Hanglamp - Loaf - Fan - L - Silver - Zenza