Hanglamp - Uforic - Filisky - M - Goud - Zenza

Plus- en minpunten
  • Goud is een trendy, warme kleur.
  • Geen onderhoud nodig
  • Behoud van ambachtelijk vakmanschap
  • Elke lamp is uniek, kleine verschillen zijn mogelijk.

Alstublieft Log in voor prijzen. Of vraag een account aan.

Niet-wederverkopers klik hier.

Zenza
Specificatie
Productnummer1807
SkuIRGAFSMSGO
EAN8785251980463
CategorieHanglampen
StyleUforic
Aantal lichtbronnen1
AfmetingenØ 45 cm x 22 cm
FittingE27
Geschikt voor LEDcheck
HS code94052091
KleurGoud
MaatM
MateriaalIjzer, messing plated
Maximale wattage60W
ModelUforic
Oude Zenza productnaamGabs Filisky Medium Silver
PatroonFilisky
Snoer / Kabel120 cm helder snoer met bijpassende kabel en plafondkapje
Afmetingen en gewicht
Hoogte22 cm
Diameter45 cm
Afmeting22 cm ( H)
Komt ook voor in
Verlichting | Alle Verlichting | Voordelige klassiekers
download Download/print specificaties als PDF
Omschrijving

Wat een wonderschoon effect geeft deze lamp als je het licht aan doet! Geniet van de intieme sfeer en het verfijnde schaduwpatroon op de wanden en het plafond. De honderden kleine gaatjes zijn helemaal met de hand, stuk voor stuk, in de lamp geboord. Daarom is elke lamp UNIEK en zijn de patronen vol karakter. Als je wilt weten hoe onze lampen worden gemaakt en waar alle mooie Zenza producten vandaan komen, bekijk dan ons filmpje.

 Het productieproces van de lampen wordt uitgevoerd door een team van ambachtslieden die elk gespecialiseerd zijn in een specifiek deel van het maakproces. De eerste stap is het met de hand maken van een houten mal voor de vorm. Hakken en schaven, en daarna veel schuren voor een glad ontwerp. Vervolgens wordt een ijzeren plaat rondom deze houten mal gevormd. Zo ontstaat de vorm van de lamp, overgebracht van onze schetsen, naar een mal van hout en uiteindelijk in een vorm van metaal. Elke lamp bestaat uit twee of meer delen. Die worden vervolgens aan elkaar gelast en gepolijst op de lasnaad. Daarna worden er - in het geval van patronen - lijnen getekend op de lamp met een scherp ciseleerbeiteltje. Je gelooft je ogen niet, dit wordt zo uit de losse pols gedaan, zonder plan lijkt het haast. Maar niets is minder waar, onze vakmensen hebben zoveel ervaring met dit werk, dat elke lijn weer mooi aansluit op de vorige en er een sierlijk abstract patroon ontstaat.

Vervolgens worden de honderden gaatjes geboord binnen die lijnen, zodat er voldoende licht naar buiten komt. Het ijzer wordt eerst gedompeld in een roodkoper bad, daarna in een nikkel bad en tot slot in een messing bad, om de mooie goudkleur te verkrijgen. Door deze drie baden is het ijzer heel goed afgedekt. Tenslotte voegen we nog een transparante beschermlaag toe voordat de lamp goed wordt verpakt en klaar is voor zijn eindbestemming, bij jou! .

 Hoewel het vakwerk traditioneel is, zijn de ontwerpen eigentijds en passend bij de moderne interieurs. Zenza maakt haar lampen in Egypte, hoewel vaak wordt gedacht dat het Marokkaanse lampen zijn. Oosterse lampen hebben ook onderlinge overeenkomsten, maar toch heeft elk land zijn eigen techniek en ontwikkeling daarin doorgemaakt. En omdat Zenza al sinds 1993 deze hanglampen, plafondlampen, tafellampen en wandlampen maakt, hebben wij echt een eigen stempel gedrukt op de Egyptische lampen. Zo hebben wij ook een blijvende bijdrage geleverd aan de geschiedenis van de oriëntaalse lampen.

Varianten

Sfeerfoto's
Hanglamp - Uforic - Filisky - M - Goud - Zenza
Hanglamp - Uforic - Filisky - M - Goud - Zenza
Hanglamp - Uforic - Filisky - M - Goud - Zenza
Hanglamp - Uforic - Filisky - M - Goud - Zenza